I.Missie

 

Architectenbureau VANDERPERREN bvba is een energieke organisatie. Opgericht door Jos Vanderperren, ontwikkelen wij innovatieve kantoren, industriële gebouwen, meergezins- en privé-woningen.
 

Bij stedelijke ontwikkelingen waar ruimte veelal schaars is, wordt er efficiënt omgegaan met ruimte. Doel van elk ontwerp is het uitdenken van een relevante (stedelijke) interventie die de ruimte versterkt. Al onze totaalconcepten beantwoorden aan de normen en wensen van vandaag en morgen.
 

Wij hechten grote waarde aan ontwerpend onderzoek en focussen door een geïntegreerde aanpak op een kwalitatieve architectuurreflex. Of nog: wij gaan zorgzaam om met ruimte en omgeving, tijd, geschiedenis en milieu.
 

Onze ontwerpen genereren een grote belevingswaarde. Stad, huis of werkplek: de ruimtelijke ervaring is op elk schaalniveau verrassend.
 

Met staal, glas, beton, hout en andere materialen genereren wij in architecturaal opzicht gelaagde betekenissen. Elk ontwerp benaderen we vanuit diverse invalhoeken, rekening houdend met de verschillende randvoorwaarden. Een fysische en culturele meerwaarde vinden we essentieel voor een betekenisvolle architectuur.
 

Wij zijn een dynamisch en energiek bureau die innovatieve kantoren, industriële gebouwen, meergezins- en privé-woningen ontwikkelt.
 

Doel van elk ontwerp is het uitdenken van een relevante en duurzame ingreep die de ruimte versterkt en de opdrachtgever of toeschouwer weet te bekoren. Wij zoeken naar de perfecte balans tussen sociale, architecturale en budgettaire actoren.
 

Onze ontwerpen genereren dan ook een grote belevingswaarde. Stad, huis of kamer: de ruimtelijke ervaring is op elke schaal verrassend.

II.Visie

 

Open communicatie, basis voor ontwerpend onderzoek


Wij leveren advies en ontwerpen op maat. Luisterbereidheid is een belangrijk voorwaarde om te komen tot een sterk resultaat.
Naar onze bouwheren, aannemers en andere stakeholders toe hanteren wij steeds een open communicatie. De insteek komt van verschillende kanten. Wonen, werken, winkelen krijgen bij ons een sterke stedenbouwkundige invulling waarbij verwevenheid en beeldkwaliteit voorname parameters zijn.
 

Ontwerpen op maat


Voor ons staat de bouwheer centraal. Het spreekt voor zich dat een transparante projectdefiniëring de weg opent naar een afgelijnd concept.
 

Geïntegreerde aanpak


Wij hanteren een geïntegreerde aanpak door te komen tot een kwalitatieve architectuur.
 

Creatieve concepten


Elk concept is een prototype. Of u een woning, bedrijf of commerciële ruimte bouwt, wij kiezen voor een grensverleggende insteek en gaan voor de beste uitvoering.
 

Zorgzame ontwikkeling


Duurzaamheid is bij ons een vanzelfsprekendheid en zit in onze genen. Duurzaamheid is meer dan een bouwmateriaal, duurzaamheid is vooral een instelling. Duurzaamheid gaat voor ons evenzeer over ruimtelijke inpassing en architectonische beeldkwaliteit als over milieu en omgeving.

architectenbureau vanderperren bvba...|...stalingradlaan 46...|...1000 Brussel...|...02 725 29 04...|...info@vanderperren.com